Яку кількість предметів можна обрати для проходження ЗНО?

У 2021 році кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування не більшеніж п'ять навчальних предметів.

Випускникам шкіл таучням (студентам) закладів професійно-технічної тавищої освіти, які у 2021 році здобувають повну загальну середню освіту,результати зовнішнього незалежного оцінювання із чотирьох навчальних предметів, вибраних під час реєстрації, буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Першим обов'язковим тестом єукраїнська мова(усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література(як оцінкаДПА зараховується частина тесту з української мови).

Другим обов'язковим предметом єматематика(рівень стандарту або профільний залежновід рівня, на якому вивчався предмет).

Третій предмет для складання ДПА пропонується на вибір: тест зісторії України(частина тесту «Період XX – початок XXI століття») або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежновід рівня, на якому вивчався предмет).

Четвертий предмет для складання ДПА випускники школи вибирають самостійно з такого переліку:історія України,біологія,географія,фізика,хімія,англійська мова,іспанська мова,німецька мова,французька мова.

Випускники шкіл 2021 року також можуть вибрати додатково п'ятий предмет для складання зовнішнього незалежного оцінювання з переліку предметів ЗНО.

Випускники шкіл минулих років можуть обрати від 1 до 5 предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання на свій вибір.

Для вступу до закладу вищої освіти на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати до закладу вищої освітисертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох конкурсних предметів на спеціальності, для вступу на якінеобхідно пройти творчий конкурс).

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році, залежновід спеціальності, обраної абітурієнтом. Перелік сертифікатів, необхідних для вступу на певну спеціальність, можна знайти за посиланням.

ДОРОЖНЯ КАРТА УЧАСНИКА ЗНО

Кiлькiсть переглядiв: 47